Рідна моя ненька

11.05.2018 12:58

Можна у світі чимало зробити: 
Зиму на літо перетворити. 
Можна моря й океани здолати,
Гору найвищу штурмом узяти. 
Можна пройти крізь пустелі і хащі, 
Тільки без мами не можна нізащо, 
Бо найдорожче стоїть за словами — 
В світі усе починається з МАМИ!

    У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері.
У кожній країні свято Матері відзначають давно. Щасливі ми, що воно прийшло, нарешті, і на нашу землю. Хай вічно живуть наші мами, а ми, діти, завжди залишатимемося перед ними в боргу. Мама — основа всіх основ. Вона народжує і виховує дитину, плекає, оберігає від біди і горя. Мама турбується увесь вік за дитину, проймається її болем на відстані. 

   Слово “мама” росте разом з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка, як тихо світить веселка і гладить по голівці рідна рука. Зі звуку-сльозинки народжується на світ святе слово “мама”, яке вимовляє дитина. Але цю мить не вловити, як і не вловити того дня, коли вперше над колискою нахилилась мати. Це мить і це вічність, бо мама живе з нами вічно. 

    Напередодні свята в міській бібліотеці-філії№2 пройшов  захоплюючий майстер-клас з виготовлення  подарунків найдорожчим – мамам.  Адже все, що зроблено дитячими руками -  особливо цінне.Прийшло чимало охочих дітей, учнів СЗОШ №5,які хотіли власноруч зробити подарунок. Кожна дитина отримала різнокольоровий папір, стрічки,  та інші матеріали, необхідні для виготовлення квітів та вітальних листівок. Діти з великим задоволенням і старанням працювали. Деякі діти готові були створювати цілі букети, щоб порадувати своїм мамам . У бібліотеці була справді творча атмосфера. Діти працювали і співали улюблені пісні про маму.