Сашко Дерманський в Дубно

09.12.2016 16:17

Сашко Дерманський (28.11.1976)

DERMAN.jpg
 
 


ССашко Дерманський — чи не найталановитіший і найпопулярніший в Україні молодий дитячий письменник.

А ви знаєте, чому дракони присмачують перцем навіть морозиво? А чому лихий чаклун щодня п'є натщесерце смолу? А чому ніхто не купається в Чорно­му озері? Ні? Отже, ви ще й досі не читали книг  сучасного письменника Олександра Дерманського.

Автор створив самобутній і цікавий світ, населив його добрими симпатичними буками, лепрехунами, блотами, драконами, добрими жуками і комахами й не дуже симпатичними та геть не добрими песиговцями, крилунами й чаклунами. Всі вони боряться зі злом, рятують світ від сил Пітьми. Дорога до перемоги важка, наповнена різноманітними перешкодами, пригоди героїв часто страшні, але захопливі.

Отож, якщо ви й досі не знаєте, чого бояться печерні помідори та як повернути бойовий дух драконові на пенсії, це означає, що ви й досі не читали творів О. Дерманського. Що ж, я вам трохи заздрю. Адже у вас попе­реду знайомство з письменником, кілька годин приємного читання, а також нові друзі та захопливі пригоди.  

 В нашому місті сталась чудова подія,8 грудня до нас завітав Сашко Дерманський. В міській дитячій бібліотеці відбулась ця чудова зустріч з письменником,на якій були присутні і користувачі нашої бібліотеки.  Читальна зала бібліотеки скоро сповнилася дитячим гомоном – школярів було багато, усі вони нетерпляче чекали на зустріч із улюбленим письменником, адже дехто з дітей вже був знайомий із його творчістю.Тож, коли Сашко Дерманський увійшов до зали, його радісно зустріли усі численні слухачі. Він відразу перейшов до справи: вільно та невимушено спілкуючись із дітьми, Сашко представив їм свої книжки, старі й нові видання, заходився розповідати про його перші літературні спроби, історію написання книжок, їх героїв та сюжетні цікавинки.Очі маленьких читачів заблищали- вони захоплено слухали письменника, хором відповідали на його запитання, бажали знати, чим же завершуються його чудернацькі історії, які він згадував. На завершення діти взяли автографи у письменника і придбали чудові книги автора.Адже жодний прискорений переказ твору не зможе замінити  те задоволення ,яке периносить читання.

Ми щиро вдячні Сашку Дерманському за теплу зустріч, його чудові книжки та прекрасне спілкування з дітьми. Сподіваємося на наступні зустрічі із цим прекрасним дитячим письменником.