Все,що душа довірила словам ( До 70-річчя Сергія Рачинця )

01.02.2018 12:29

         Доля  Сергія Рачинця (члена Асоціації українських письменників, Національної спілки журналістів України, лауреата Міжнародних літературно-мистецьких премій імені Миколи Сингаївського та імені Авеніра  Коломийця, літературних премій імені  Леся Мартовича та Володимира Дроцика, «Гілки Золотого Каштана», номінанта «Золотого жолудь ) неабияк спонукає до роздумів. Втративши зір, Сергій Порфирович за три десятиліття зробив стільки, що аж не віриться! Навіть допоміг зняти повнометражний художній фільм за власним оповіданням «Миколка» (режисер Микола Величковський). Шість разів побував у Сполучених Штатах Америки (без жодного супроводжуючого!). 

        Нині він – автор більш як півсотні книг для дітей та дорослих, майже 300 пісень,  нагороджений Грамотою Слов’янського Центру штату Каліфорнія (США).  Його твори увійшли до багатьох підручників, хрестоматій, антологій та інших солідних видань, а ошатний том вибраних поезій «Будую храм» став одним із кращих на Всесвітній виставці української книги в Торонто (Канада).

Будучи незрячим, більше десяти разів він  побував за кордоном, у Сполучених Штатах Америки видрукувані три його поетичні збірки, кілька прозових книг для дітей, «Мир вам!» – англійською мовою. Сергій багато подорожує, зустрічається з десятками тисяч людей, виступає у  школах, бібліотеках, церквах, ділиться досвідом, читає високодуховні поезії, розповідає про тих, хто трапився на його шляху.

  Сергій Рачинець щиро переконаний , що і його життєва доля, його твори допоможуть комусь збагнути Істину, осягнути тепло Божої благодаті та любові, без яких життя – порожнє і беззмістовне..». 

          В нашій бібліотеці пройшла літературна година " Все,що душа довірила словам ", присвячена творчості Сергія Рачинця. Діти ознайомилися з новими творами письменника, читали його вірші. А ще всі були горді тим ,що живуть в одному місті з таким талановитим письменником.