Згадаймо героїв Небесної сотні

20.02.2017 16:29

А сотню вже зустріли небеса..
     Летіли легко, хоч Майдан ридав.. ​
І з кров”ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав.

Небесна Сотня- герої незборені,

Найкращі , найвідважніші  сини,

      Яскравим сяйвом в небі засвітились,
   Щоб інші  мріяли, любили і жили…

    Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес… .

  Сьогодні в СЗОШ №5 відбувся Флешмоб "Згадаймо героїв Небесної сотні", присвячений Дню пам"яті Небесної сотні.  Діти зібралися ,в фойє школи біля стенду "Герої не вмирають",  щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій: Битви під Крутами, Голодомору 1932-33рр, Бабиного Яру. Тепер ми стали свідками ще однієї масової трагедії нашої країни.

     На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку стали і Герої Небесної сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Учні запалили свічечки. взяли в руки паперові  янголята і  закликали всіх присутніх сьогодні згадати у молитвах  Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Героям Майдану була присвячена хвилина мовчання. 

 Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

     Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.

Благаю, Господи, поглянь на Україну,

Благослови її на спокій, мир і лад.

І збережи її, квітучу і єдину!

Хай кине зброю і обійме брата брат. 

Слава Україні! Героям слава! 

 

   

         В нашій бібліотеці ви можете прочитати унікальну книгу-пам’яті «Революція Гідності. Війна», що вміщує художні твори письменників Рівненської обласної організації НСПУ та інших літераторів, усіх – понад сто авторів. Книга присвячена борцям за  Незалежність України і полеглим героям у 2013-2015 роках.